WERELDWATERDAG: Keuzes, oplossingen en acties voor een betere toekomst

Wasser 2 1

Hallo, waterliefhebbers! Op 22 maart 2024 is het Wereldwaterdag, een dag om water te vieren als een bindende kracht en een fundamenteel mensenrecht. Dit jaarlijkse evenement dient als een broodnodige herinnering aan het belang van zoet water, de wereldwijde watercrisis en de noodzaak van duurzame ontwikkeling van waterbronnen.

Het thema van dit jaar, " Leveraging Water for Peace", zoals uitgeroepen door de Verenigde Naties, spoort ons aan om water te erkennen als een fundamenteel recht, dat essentieel is voor elk facet van het leven. Met meer dan 3 miljard mensen wereldwijd die afhankelijk zijn van water dat nationale grenzen overschrijdt, wordt samenwerking een katalysator voor het creëren van welvaart, het opbouwen van veerkracht en het verenigen rond de gemeenschappelijke zaak van water voor vrede. Het is een uitnodiging voor individuen, gemeenschappen en naties om samen te komen voor een stabielere en meer welvarende toekomst.

Wereldwaterdag gaat over samenwerken om ieders behoeften in evenwicht te brengen, om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft en om van water een katalysator te maken voor een vreedzamere wereld.


Neem even de tijd om na te denken over de laatste keer dat je een slokje schoon water hebt genomen: een schijnbaar eenvoudige handeling, vaak slechts een paar stappen verwijderd van je keuken. Maar achter dat gewone moment voor jou gaat een moeilijke strijd schuil voor meer dan 2 miljard mensen zonder toegang tot schoon water. Als je van plaats wisselt, zie je meisjes en vrouwen in Afrika die gemiddeld 6 kilometer lopen met watercontainers die meer dan 20 kilo wegen. Klinkt vermoeiend, nietwaar?

Nu de wereld op Wereldwaterdag aandacht besteedt aan het belang van water, neemt BWT (Best Water Technology), de Europese marktleider in waterbehandeling en mede-initiatiefnemer van Living Tomorrow, het voortouw in het bepleiten van het vitale belang van schoon water en duurzaam waterbeheer. Maar het gaat verder, het is een voortdurende verbintenis, waarbij beter water het hele jaar door belangrijk is.


Heb je ooit nagedacht over de transformerende kracht van technologie en producten die niet alleen je water zuiveren, maar ook fungeren als beschermers van onze planeet? Droom even met ons mee. Kun jij je een wereld voorstellen waarin de keuzes die je elke dag maakt, vandaag al voor een betere toekomst kunnen zorgen?


BWT's visie om "de wereld te veranderen, slokje per slokje" is niet zomaar een slogan, met de AQUA PEARLS Foundation lopen ze voorop in het toegankelijk maken van schoon water over de hele wereld. Sinds de bouw van de eerste b.waterMISSION waterput in 2019 hebben bijna 84.000 mensen in Tanzania en Gambia toegang gekregen tot schoon drinkwater, met een totaal van bijna 420.000.000 liter die is uitgedeeld.

Maar misschien denk je: wat kan ik doen om dit te veranderen?

Wij geloven dat verandering in onszelf begint en dat geen bijdrage te klein is. Mensen kunnen geweldige dingen bereiken als ze samenwerken.

Op deze Wereldwaterdag lanceert BWT de '6K RUN For You and Planet Blue' om mensen bewust te maken van de strijd die veel mensen moeten leveren om toegang te krijgen tot schoon drinkwater en om geld in te zamelen om waterputten te bouwen en deze levens voor altijd te veranderen!

Tussen 13 en 26 mei lopen ChangeMakers over de hele wereld deze 6K voor de mensen die geen toegang hebben tot veilig drinkwater.

Stel je een gemeenschap voor die deel uitmaakt van een roze beweging, die samen rent, waarbij elke stap de wandeling voor schoon water weerspiegelt en elke stap in steun verandert. Voor elke deelnemer doneert BWT 6 euro aan de b.waterMISSIE zodat meer mensen toegang hebben tot het levenselixer, binnen 150 meter van hun huis.

Vandaag, op Wereldwaterdag, belichten we samen met BWT niet alleen de uitdagingen waar we voor staan, we belichten ook een weg vooruit met keuzes die een positieve impact hebben op de aanpak van wereldwijde waterproblemen. We nodigen je uit om de essentie van water te omarmen, niet alleen voor een dag, niet alleen voor een jaar, maar voor een heel leven - waar elke druppel telt!

Save the date en loop voor verandering!

Ben je nieuwsgierig naar wat er echt achter het beste water zit? Op de Living Tomorrow Innovation Campus vind je een meeslepende waterervaring, een levend testament van de toekomst van water, dat iedereen uitnodigt om de mogelijkheden te zien, voelen en beleven.

Samen overbruggen we de kloof tussen vandaag en morgen. Het gaat om het maken van duurzame keuzes in het heden die doorklinken naar een toekomst waarin water niet alleen een bron is, maar een holistische levensstijl, slokje voor slokje.

Latest insights & stories

Image002
Smart Work

Wat is 5G-slicing en wat betekent het voor uw business?

De troeven van het 5G-netwerk op het vlak van snelheid, bandbreedte en lagere latentie zijn intussen bekend. Een ander, even essentieel kenmerk blijft evenwel vaak onderbelicht: network slicing. Tania Defraine, Director Enterprise Solutions & Platforms bij Proximus NXT, legt uit hoe het opdelen van het mobiele netwerk in aparte schijven resulteert in een maximale bedrijfszekerheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie.

Io F m 01
Smart Buildings & Infrastructure

Internet of Facades (IoF) is koploper in het tijdperk van slim en duurzaam wonen: Living Tomorrow showcased IoF

Terwijl de wereld zich snel beweegt naar een meer verbonden en intelligente toekomst, evolueren de gebouwen waarin we leven en werken fundamenteel. Een van de meer ingrijpende evoluties in het architecturale landschap is de transmutatie van traditionele gevels naar dynamische, responsieve entiteiten, via het concept van het Internet der Gevels (IoF). Deze integratieve aanpak wijst op een revolutie in het beheer en onderhoud van gebouwen, leidend tot een tijdperk van duurzaam en slim wonen.

Exoskeleton
Smart Buildings & Infrastructure

Harnessing the Power of Exoskeletons

In the dynamic landscape of smart buildings and infrastructure, technological advancements continue to redefine the way we design, construct, and operate our built environments. Among the most groundbreaking innovations are exoskeletons — wearable robotic devices that augment human capabilities and enhance productivity.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%